Vejledning = vildledning ?

Generelt set tror jeg alle eller om end ikke andet så de fleste i denne verden vil deres dyr det bedste. I det her tilfælde deres marsvin.

Når man er ny med marsvin og vil gøre det bedste for sine marsvin så anskaffer man sig selvfølgelig alle de ting man mener man har brug for til sine marsvin. Og hvis man enten køber marsvinene i en dyrehandel eller i hvertfald tilbehøret og spørger dem i dyrhandlen hvad man skal købe så er de ofte ikke sene til at anbefale man køber en saltsten med til sine marsvin.

Rigtig mange mennesker tror fejlagtigt at dyrhandlen er et sted hvor de ved noget om de dyr de sælger og de er klædt på til at rådgive om de dyr de sælger. Ligesom de fejlagtigt ikke tror dyrehandleren kunne finde på at sælge produkter som ikke er gode for dyrene. Nogle gange handler det måske også lidt om en autoritet som en dyrhandel udstråler overfor sine kunder.

Men anyways.. folk kunne ikke tage mere fejl. En dyrhandler er sjældent udannet inden for dyr, og næppe inden for alle de arter de handler med i butikken. Nogle af dem har nogle gange en specifik interesse i en art eller lign. og ved derfor noget om dem, men det er sjældent. Hvilket også er derfor man ofte kan se marsvin gå sammen blandet køn eller sammen med kaniner, fordi dyrhandlen enten er ligeglad eller ikke ved bedre.

Derudover så er dyrhandlen altså en butik, det handler ikke om dyrevelfærd, men om profit. Det er sørgeligt men sandt. For nogle mere end andre. Det kan desværre også alt for oftes ses på at dyrenes forhold ikke er særlig gode, for dyrevelfærd er ikke = overskud.

Jeg ved godt der mulighed sidder nogen derude nu og siger aaah er du ikke lige hård og generaliserende overfor dyrhandlerne, og jo det kan man måske synes men eftersom jeg kommer i rigtig mange grupper på facebook og andre steder på nettet så ser jeg utroligt mange opslag omkring folk der er blevet vejledet i en dyrehandel og som egentligt nok nærmere er blevet vildledt end vejledet. Ligesom jeg også ser rigtig mange som kommer hjem med syge dyr, drægtige dyr, dyr af forkert køn og meget meget mere.

Derfor er mit råd til alle køb ikke dyr i en dyrhandle, køb dem ved opdrættere som går op i dyrenes ve og vel og som har deres lidenskab og kærlighed til dyrene med i det. Se på om dyrene generelt set har det godt der hvor du køber dem, opdrættere som elsker hver eneste dyr de ejer har oftes sat sig utrolig meget ind i dyrenes pasning, pleje ve og vel.

De kan rådgive dig bedst muligt, de har ikke et skjult motiv der hedder profit til at rådgive dig. For enhver opdrætter ved at profit kan man ikke skabe ud af at have opdræt. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. For en opdrætter er det kærligheden og lidenskaben til dyrene der er den bærende kraft i opdrættet ikke profit.

Jeg vil ikke benægte der også findes brodnekar blandt opdrættere, men jeg vil sige der er længere i mellem dem og gudskelov for det.

Christina

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *