Formidling af marsvin

 

Hvad skal man forvente, når man investerer i et par formidlingsdyr?
Én ting, man som potentiel køber her, bør gøre sig klart på forhånd er, at de marsvin, der sælges igennem vores formidling, er såkaldte “genbrugsdyr”. Intet negativt i det ord, det betyder blot, at de har haft mindst én familie i deres ofte korte liv, og skal ud i en ny.
Jamen hvad indebærer det så… Jo – for disse skønne “genbrugsdyr” gælder det altid, at man kan ikke vide hvilken slags bagage de kommer med. Nogle har måske kun haft ét hjem hvor de var elsket, blev snakket med dagligt og fik det bedste foder…. Men andre har måske skiftet hjem 4-5 gange på 2 år, levet i et bur glemt på et værelse uden at blive håndteret, fået det billigste foder fra brugsen med hudproblemer til følge eller været udsat for direkte misrøgt eller -handling.
Fælles for det hele er, at man kan aldrig vide det. Derfor indebærer det, at købe formidlingsdyr, at man er afklaret med dette på forhånd. Man skal selvfølgelig altid være klar på, at give dyrene det bedste liv muligt fremadrettet, men man skal samtidig være klar over, at de her dyr måske kræver længere tid om at falde til ved ny ejer, måske skal lære at blive håndteret helt fra bunden eller måske i sjældne tilfælde aldrig bliver dem der bare flader ud trygt og hyggeligt ved ejeren, men måske har det meget godt alligevel – kort sagt, skal man være indforstået med, at når det handler om “genbrugsdyr” skal meget være på dyrenes præmisser. Man kan, med deres mulige bagage i mente, ikke nødvendigvis forvente at de er de samme dyr, som de ville have været uden deres bagage – det gør dem ikke mindre dejlige, eller mindre egnede som kæledyr – man skal blot virkelig have i mente at være klar på, og indforstået med, at ville give dyrene det bedste liv muligt og samtidig forstå og acceptere dem, som de selvstændige skabninger de er.
Ved at købe “genbrugsdyr” får man uden tvivl nogle dejlige dyr, og man gør en kæmpestor god gerning for dyrene, da de alle har fortjent et godt og kærligt hjem, men man skal bare forstå, at nogle har ar på sjælen og skal elskes for dem de er, på deres præmisser.

Christina + med forfatter Benedikte.

Fancy og Sortfods formidling/feriepasning 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *