Marsvin på græs

guinea-pig-eating-a-dandelion-1247557

Det er meget fristende så snart solen skinner og vejret er godt her om foråret at sætte marsvin på græs. Men man skal huske selvom vejret er godt, og luften er lun så er jorden altså lidt længere tid om at blive varm.

Marsvin går jo altså nede i jord højde og bliver let kolde hvis de bliver sat på græs for tidligt, også selvom det kun er for en times tid eller lign. Prøv du at sætte dig på jorden på rumpen og se hvor lang tid der går inden din rumpe bliver kold.

Der er en tommefinger regel der siger at kan du sidde på jorden i 10 minutter eller mere uden at blive kold i rumpen så kan marsvinene komme ud, forudsat de står i ly for nedbør og vind.

Med skinnyer skal man være endnu mere varsom da de jo ingen pels har, og de bliver lettere syge ved lavere temperature.

I stedet for at være så opsat på at sætte marsvin på græs i det tidlige forår når solen skinner så lad græsset og grøntet kommer til marsvinene indenfor. Allerede nu kan man finde fine mælkebøtter og spæde kvalderkål rundt omkring.

Marsvinene bliver ikke mindre glade for grøntet ved at det bliver serveret i buret fremfor at de bliver sat på græs. Til gengæld risikere du ikke nogle syge marsvin bagefter.

 

in-jail-1492630

 

Mængden af grønt

Når du giver natur grønt her om foråret så husk at grøntet om foråret er særdeles kraftigt  og det indeholde rigtig meget sukker, det er vigtigt at vænne dyrene til mere og mere da man ellers risikere trommesyge (trommesyge er en luftudspiling af tarmsystemet).  Marsvin kan også udvikle trommesyge om vinteren når man begynder og fodre med kål. Generelt set bør man altid give en lille smule af et grønt emne hvis ikke marsvinene er vant til det og stille og roligt øge mængden, så undgår man trommesyge.

Derfor vær varsom med mængden og start forsigtig ud og øg mængden stille og roligt hen mod sommeren, selvom det er fristende og smide en hel bunke ind til dyrene når de står der og ser så sultne ud.

Når først vi når hen på sommeren så kan marsvinene tåle rigtig meget naturgrønt hvis man har øget mængden hen af vejen siden foråret, og de elsker det.

 

 

Fodnote: Billederne i artiklen her er freepics

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *