Marsvin og plænegræs -myter og fakta

Marsvin og plænegræs -myter og fakta

Når folk nævner marsvin og plænegræs i samme sætning så er der altid en masse mennesker som kommer med kommentare omkring det er en skidt ide eller desideret farlig.

Hvis man tænker sig lidt om og bruger sin sunde fornuft mv. så er det faktisk ikke spor farligt eller en dårlig ide.

Det der kan være det farlige i plænegræs til marsvin er følgede:

En plæneklipper slår græsset meget fint og hver græsstrå bliver nærmest mast i stykker og jo kortere strående er jo hurtigere trækker saften fra græsstrået ud og derved starter gærringen når græsset ligger i en bunke. Typisk tegn på gæring er at bunken med græs også bliver varm.

Hvis græsset ligger i bunke og gære så er det at det bliver farligt for dyrene da dyrene ikke kan tåle at det gære, men hvis man undlader at give ret meget græs af gangen eller breder det ud så det ikke ligger i en bunke og gære så kan man sagtens give det til dyrene.

Dyrene vil dog uden tvivl være mere glad for græs klippet med le, segl eller med hænderne da stråene er længere. Eller i sidste ende vil de nok også sætte mere pris på at blive lukket på græs.

Marsvin og plænegræs - Marsvin på græs

Et argument som gerne går igen hos folk som ikke er korrekt informeret er bekymringen om olie, benzin mv. fra plæneklipperen, i og for sig en forståelig bekymring. Dog må det siges at en plæneklipper jo generelt set ikke bør være utæt hverken med olie eller benzin (af miljø hensyn) og derfor bør det ikke være noget problem, og vi skal også huske på at plæneklipperen indeholder ikke noget brændstoft eller olie mv. som vores store mark køretøjer gør. Så hvis man mener benzin og olie udgør en risiko for dyrene fordi det er slået med en plæneklipper så kan jeg fortælle at det må være det samme som med landsbrugsmaskinerne, som slåmaskine, presser, traktor mv.

Så konklutionen på marsvin og plænegræs er at marsvin og andre dyr gerne må få plæne græs så længe man giver det med det samme, i mindre portioner, og ikke i bunker.

 

Marsvin på græs på nyslået græsplæne

Og når vi er ved det med plænegræs og masvin så må man også godt sætte marsvin i deres græsningsbure på græsplænen lige efter man har slået græsplænen med plæneklipperen. Hvis man har opsamler på plæneklipperen ligger græsset jo netop ikke på plænen når man har slået det og derved kan det jo ikke ligge og gære. Og har man ikke opsamler på så udgør det kun en risiko hvis plænen har været meget lang da man slog den med plæneklipperen, hvis det er tilfældet så kan man tage sin løvrive og rive det løse græs væk derfra hvor ens græsningsbur eller udendørs indhegning til marsvinene skal stå.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *