Hudpleje på skinnyer

Skinny marsvin har lettere ved at få skrammer og rifter end alm. marsvin da skinnyerne ikke har pelsen til at beskytte dem. Disse rifter kan der gå svamp i, og svamp ved skinnyer er derfor ikke ualmindeligt. For at læse mere om svamp eller ringorm, læs da min artikel om emnet.

Skinnyerne kan godt gå hen og blive lidt tørre i huden fordi huden jo er det yderste lag de har da de ingen pels har. Så det kan nogle gange være nødvendigt at smøre skinnyerne med enten baby olie uden parfume eller en ikke for fed creme. Jeg bruger personligt Derma bodylotion (den blå uden parfume), den er ikke for fed og er uden parfume. Hvis creme er for fed som f. eks kopattesalve så kan huden ikke ånde og det er ikke godt.

Skinnyerne kan nogle gange godt lave et form for hudskifte. Ligesom når vi mennesker udskiller dødehudceller. Det er ganske naturligt og du behøver ikke vaske dem hver gang.

Hudpleje på skinnyer er meget forskellig fra skinny til skinny .  Nogle skal smøres tit andre skal slet ikke smøres. Det må man prøve sig frem med.

En skinny hud har ikke godt af at blive vasket for ofte eller smurt for ofte.

Fodringen af skinnyer spiller også en stor rolle i hvor ofte de har brug for et bad eller at blive smurt. Jo mere grønt de får at spise jo dejligere og bedre bliver huden. Den bliver mere elastisk og lækker at røre ved.

 

Badning af skinnyer

Jeg bader mine skinnyer når de skal på udstilling, de skinnyer som ikke udstilles bliver badet efter behov. Som regel bader jeg dem ikke, medmindre de føles fedtet når jeg nusser med dem.

Jeg starter med at affedte skinnyerne ved hjælp af shampooen Grimeinator fra Groomers Edge Den er rigtig god til at løsne døde hudceller hvis man lige gnubber huden rigtig godt. Det kan godt ske en omgang ikke er nok, men så fedter du bare skinnyen ind igen.

Derefter bruger jeg shampooen også fra Groomers Edge som hedder Dynamic Duo.

Når jeg så har nusset dem godt ind i shampooen og skyllet den ud, så tørre jeg skinnyerne i en håndklæde så de er godt tørre. Derefter smørre jeg dem nogle gange ind i baby olie eller i derma. Andre gange gør jeg ikke. Det er meget forskelligt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *