Kloklipning

Kloklipning er det ikke alle mutter der er lige glade for, men man må have tålmodighed med de kære dyr. Jeg gør det at jeg sidder med marsvinet, tager bag benene først. Jeg holder foden med højre hånd, og klipper med venstre, da jeg er venstrehåndet.

Jeg ligger marsvinets hoved ind mellem min arm, og siden af kroppen, på den måde holder jeg marsvinet i ro, og den føler sig mere tryg. Og ved forbenene sætter jeg marsvinet på skødet af mig selv, og løfter foden jeg skal klippe klør på, og forsøger at undgå at blive bidt.  Jeg bruger en negleklipper til mennesker, en såkaldt tre i en.

Nogle ønsker at bruge en almindelige gnaver neglesaks andre en almindelige 3-i-en negleklipper.

Jeg synes den virker let at bruge. Du tager negle klipperen, og klemmer forsigtigt på marsvinet klo, brokker den sig, er det nok fordi det gør ondt, sker der ikke noget, så klip.  Ved de marsvin der har lyse klør, er det let at se hvor blodet går til, men ved marsvin så som mine med sorte klør, ja, der er det ikke let. Personligt bruger jeg en 3-i-en negleklipper til mennesker, det synes jeg virker bedst, men er du mere tryg ved en neglesaks til gnavere så er det bare det du bruger.

Vær opmærksom på vinklen du klipper kloen i. Du kan se på illustrationen herunder hvordan det gøres korrekt.

Kloklipning
Den rigtige og den forkerte vinkel at klippe kloen i.

Hvad hvis jeg får klippet for meget af

Hvis du skulle komme til at klippe for langt, og det bløder, kan du klemme om kloen, og derved få det til at stoppe.  Ellers kan du bruge klip stop du dupper på et stykke vat.

Et andet tip er komme kloen der bløder, ned i mel, da mel lukker blodåren, og får blodet til at stoppe. Dog skal det siges at det faktisk er nok bare at sætte marsvinet retur i sit bur, så stopper blødningen ret hurtigt igen.

Hvor ofte bør jeg klippe kløerne

Kloklipning bør foretages min. 1 gang om måneden fra marsvinet er 8 uger gammel (ca) for at undgå kløerne kroger. Især tunge dyr kan have tendens til kroget kløer og der kan det være en fordel at klippe dem oftere.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *